Ако получите нежелани от вас стоки или услуги, включително цифрово съдържание,

...
Ако получите нежелани от вас стоки или услуги, включително цифрово съдържание,
Коментари Харесай

Кога безплатното излиза скъпо? Колко струват непоисканите платени продукти!

Ако получите нежелани от вас артикули или услуги, в това число цифрово наличие, не е належащо да заплащате за тях. Не сте длъжни и да върнете каквато и да било стока, която ви е доставена, без да сте я поръчали!

Най-често непоисканите услуги, които след това може да ни се таксуват, са разнообразни игри, спомагателни пакети с MB, минути и SMS-и, промоционални канали и прочие Те нормално стартират да идват след сключване на контракти с телекоми, финансови институции, снабдители на услуги на осведомителното общество и други Достигат до нас посредством къси известия на телефона ни, по имейл, в месинджър и могат да бъдат изпратени както от сдружение, с което сме в договорни връзки, по този начин и от трети лица, на които са били предоставени – правомерно или не:

" Провери дали телефонът ти не е инфектиран с вируси – отговори със SAFE (безплатно) на този SMS и ревизира дали някой различен няма достъп до фотосите, чатовете, е-мейлите и всичко, което е в телефона ти! Получаваш 7 дни безвъзмездна отбрана от ХХХ Цена след безплатния интервал 1.20 лева./седмица; Инфо:... Откажи рекламните известия със СТОП на... (0.00 лева.) “

...

Ти ли си най-умният консуматор, който да завоюва през днешния ден ваучер с 20 лева? Пробвай! Изпрати SMS с текст ДА (безплатно) и ревизира шанса си! Всеки ден един от най-хубавите ще получава по ваучер с 20 лева, ти от тях ли си? Започваш гратис за 4 дни, по-късно 0,36 лева./ден!

Откажи рекламните известия със СТОП на... (0.00 lv.) Info:...

Не би трябвало да се изненадваме, че получаваме известия от подобен тип, в случай че сме дали единодушието си данните ни да бъдат обработвани за маркетингови цели.

Въпросът е по кое време сходни услуги натрупат сметки и можем ли да предотвратим това? Краткият отговор е: плащаме, когато се включим в играта!

Даденото от нас единодушие персоналните ни данни да се обработват или предават на трети лица за култивиране с маркетингови цели не е еднакво на единодушие да получаваме услуги против възнаграждение.

" Има нещо характерно - нормално тези услуги се дават за къс интервал гратис и по-късно стават платени. В Закона за отбрана на потребителите категорично е посочено, че не може да бъде предоставяна услуга против възнаграждение, без тя да е поискана от клиента “, уточни пред БНР Габриела Руменова от " Ние потребителите “. Липсата на отговор не се смята за единодушие, по тази причина в случай че не сте сигурни, просто не отговаряйте!

" В момента, в който вие се включите, се смята, че приемате офертата със съответните препоръчани условия и след тези 4 или 7 безвъзмездни дни стартират да ви се начисляват такси. Ако търговецът не може да потвърди, че вие сте дали единодушието си, а ви дава непоискана от вас услуга и я таксува, тогава сте в правото си да ви се върнат всички начислени за нея суми “, изясни в ефира на Bulgaria On Air Руменова, която беше PR на Комисията за отбрана на потребителите в продължение на 15 години. Тя посочи, че всеки съответен случай следва да бъде изследван от способените органи.

Санкциите за изпращане и таксуване на непоискани артикули и услуги доближават до 3 000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР